Artros

Lider Du av smärta eller stelhet i din kropp, som leder till begränsningar i din vardag?

Har du svårt att resa dig från stol när du suttit en stund, smärta i knä vid gång upp eller nerför trappa eller bara känner dig allmänt stel i höfter? Det kan vara tecken på begynnande artros.

Artros är en folksjukdom. I Sverige har var fjärde person äldre än 45 år en läkar-diagnostiserad artros och förekomsten ökar med ökande antal överviktiga och äldre. Genom att upptäcka och behandla tidiga stadier av artros ger vi artros-patienterna en bättre förutsättning gällande funktion och symtom. Vi känner inte till den exakta orsaken till artros, men ålder, och ärftlighet och i viss mån övervikt spelar roll.

Grundförutsättningen för att klara problemen med smärta och stelhet är att inte vara rädd för att röra sig. Leden, och framför allt brosket i leden, får sin näring och genom att leden används, får vara rörlig och belastas. För att avlasta lederna är det viktigt att se till att träna upp styrkan i musklerna kring respektive led, det underlättar mycket för leden och gör definitivt att besvären minskar.

Se gärna https://www.idrottsforskning.se/ont-av-artros-trana-pa/

Grundkurs för Dig med Artros

En kurs för Dig som inte tränat tidigare med att förebygga din artros och smärta. Vi tränar i en mindre grupp ökar vi tillsammans våra kunskaper och får lära oss att träna på bästa sätt med våra ledbesvär.

I kursen tränar vi 6 tillfällen i grupp.

Kursstart: Tisdag 10 september kl 13.00 – 13.50 (Vecka 37)

Kurslängd: 6 veckor á 50 min.

Pris medlem: 1 395 kr

Icke medlem: 1 595 kr

Sista anmälningsdag: 3 september 2019

Betalning via Swish 123 555 78 22 skriv ditt namn och Artros, eller på plats eller via hemsidan. https://actimera.se/produkt/artros-kurs/ Vid betalning via hemsidan och om du är medlem ange rabattkod Medlem400.

 

 

 

 

Kursledare:  PT och kostrådgivare Mia Lilja, själv reumatiker med mångårig vana att leva och träna sig själv och andra med smärta.

Ditt namn (obligatorisk)

Din mobil (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Välj kurs

Var sitter ditt huvudsakliga område på din artros ?

Medlemsinfo
MedlemEj Medlem

Övrigt (Ange ev övrig information eller önskemål)