Mammabarn träning


  Välkommen till mammabarn träning- en kurs i återträning efter

graviditet!

I

Det är viktigt att investera och stärka upp sin kropp efter en graviditet för att minska risken för skador längre fram i livet. Genom att skapa en ökad kunskap kring kroppen och träning efter graviditet vill vi ge alla nyblivna mammor en bra start. Vi vill inspirera till träning och visa hur man på ett lekfullt sätt kan få med barnen i träningen så det blir stimulerande för såväl mammor som bebisar.

Övningarna är anpassade för den nyblivna mamman och det är fokus på bäckenbotten samt stärkande rygg- och bålövningar. Träningen är funktionell vilket syftar till att stärka koppen för att klara av de krav vardagen ställer på oss. Träningsprogrammet utarbetas av sjukgymnast och leds av Elisabet med stor erfarenhet av träning före och efter graviditet. Vi rekommenderar tidigast start sex veckor efter förlossning. För information hur du startar din träning redan första veckan se länken nedan.

  • En 6 veckors kurs för dig som är redo att komma igång efter en graviditet eller ett längre uppehåll.
  • Enkel och rolig träning
  • Säkra, effektiva och skonsamma övningar.
  • tips, råd och hejrop på vägen.

Praktisk information
Första tillfället kommer vara en information om hur kroppen påverkats under din graviditet och hur du återtränar dig. Vad händer med magmusklerna under och efter graviditet, vad är en diastas? Kursen sträcker sig över 6 veckor och varje tillfälle är 50 min.

Ta gärna med en filt som barnet ligga på. Under klassen är det okej att amma, byta blöja och leka med barnet. Det är barnets behov som går först. Vill barnet inte alls vara med går det bra att lämna salen och komma tillbaka en annan dag. Alla jobbar efter sina egna förutsättningar!! Efter bjuder vi på kaffe och möjlighet för en stunds avkopplande umgänge med dina träningsvänner.

Kursledare: Elisabet Nilsson, dipl. Pre-post-mama, Safe education

Kursstarter hösten 2018

  • Framflyttad till – V 41 Torsdagar kl. 09:30 – 10:25 
  • Framflyttad till – V 45 Torsdagar kl. 10:35 – 11:00

Kostnad: 1295 kr (ActiMera medlemsrabbatt 20%)

Varmt välkomna att kontakta mig för frågor eller med din intresseanmälan nedan.
Har du frågor maila Mia på mia.lilja@actimera.se

Efterträning förlossning start: https://www.1177.se/Orebrolan/Tema/Gravid/Forsta-tiden-efter-forlossningen/Efter-forlossningen/Hur-kan-jag-trana-efter-forlossningen/

Ditt namn (obligatorisk)

Din mobil (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Anmälan för

Välj start vecka

Meddelande

Varmt välkomna!

Cirkel_logga