Om ActiMera


Hälsofilosofi på Actimera
Det är många som tycker att dygnets timmar borde vara fler. Vi har fulla kalendrar, både med måsten och med saker vi tycker om att göra. Den ”moderna” människan som trots att har fått det fått det mycket bättre på många plan har även lyckats att skapa onödigt mycket ohälsa. Anledningen till detta tror vi beror på till stor del att vi alltmer både äter och rör oss (eller inte alls) på ett för människan mycket onaturligt sätt. Samtidigt som vi mår allt sämre blir vi också allt äldre. Parallellt med detta ser allt för många företag på sina medarbetare som en slit-och-släng-resurs som förväntas öka sin prestation kontinuerligt. Det visar en ny rapport från Euro Accident. Samhällets kostnader för sjukskrivningarna kommer öka med 2,8 miljarder 2014, spår Försäkringskassan i en prognos från 2013. Stress och psykisk ohälsa står för det mesta av ökningen, enligt försäkringskassan.

Ingen Snabbfix en Livsstil

Orken att på detta hinna med att ta hand om sig själv hamnar oftast nederst på prioriteringslistan. Därför vill vi skapa en klubb som du kommer trivas på och som blir en lika naturlig plats att vistas på som dina Ica besök. Det gäller bara att göra det till en vana, som en naturlig del av vardagen och vi finns där och är beredda att inspirera med ett brett utbud och en bra tillgänglighet.

Såklart vänder man inte på en hand invanda rutiner, kosthållning eller tankesätt. Vi är vanemänniskor.

Här kommer det! Du är helt Normal! En vana måste skapas succesivt och med små steg.

Man behöver inte lägga flera timmar på träning varje gång. I grund och botten handlar det om att få de kvinnor och män, unga som mogna som kommer till oss att börja träna och röra på sig över huvud taget. Att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande som en del av vardagen. Därför lyder vårt motto ”Den bästa träningen är den som blir av”!

Varför ActiMera?
ActiMera skiljer sig en hel del från de flesta gym i Kungsbacka. Hur då menar vi? Jo, vi vet att de flesta som äntligen efter oftast långt funderande bestämmer sig för att börja träna går och köper ett gymkort någonstans. Det visar sig ganska snart att det är svårt att finna någon personal att fråga eller som har tid, om det finns någon personal alls. För många fler än man tror är tröskeln in i en gruppsal väldigt hög. Vi hör ofta att jag har alltid tränat på gymmet. Ja där får man mer vara anonym och mindre risk för att ”göra bort sig” Att rekommendera en ovan och kanske otränad person att ta del av ett 55 min långt spinning pass är som att be förstagångs löparen välja att springa milen på första försöket. Har man hamnat på ett pass som dessutom kräver en mycket god koordinationsförmåga, har man efter 30 min mer en känsla av otillräcklighet än en endorfin kick. Sannolikt sätter man aldrig sin fot där igen. Utbudet krymper. Du ska på detta lägga tid på att transportera dig fram och tillbaka, kostnader för både bensinpengar, parkeringsavgift och tid på den tänkta träningstiden. Den otäcka sanningen med detta nyköpta gymkort är att du har max 5 % chans att lyckas hålla i din träning och nå dina hälsomål inom det första året. Du köper mycket sannolikt ett misslyckande.

Nu behöver ju inte just Du höra till dessa utan du kanske har turen att ha följande egenskaper:

– Har gott om tid att lägga på din träning

– Tränat länge och trivs där du är,

– Du klarar dig fint på helt egen hand. – Kör vidare fast lusten och motivationen uteblivit.

Grattis!
Om du innehar ovan egenskaper kan du gott och väl gå och köpa dig ett gymkort var som helst för 200-450 kr/månaden. Du kommer att klara av träningen på egen hand bara det finns bra öppettider, bra utrustning och en gruppträningsverksamhet. ActiMera välkomnar givetvis alla och vårt utbud och upplägg är anpassat för att passa både den träningsvane och träningsovana. För dig som inte lyckats eller aldrig vågat sätta din fot innanför ett gym vill vi skapa förutsättningar för att du ska lyckas med dina mål. Vi erbjuder därför alla en personlig hälsoplan och vårt koncept med FortGjort träning som vänder sig i första hand till dig som INTE känner igen dig i ovan egenskaper (känner du dig träffad nu så är du långt ifrån ensam…).

Sätt dig och räkna efter hur mycket pengar du lägger på saker som bidrar till din egen ohälsa. Visst ska livets goda också ingå men med en balans med saker som både din kropp och knopp mår bra av. Fundera på vad du själv egentligen är värd att ”unna”.