Logotype Actimera
Öppettider: alla dagar 4.30 - 23 
Reception bemannad: mån-tor 17-20
BLI MEDLEM

POSTURAL TRÄNING & RÖRELSETRÄNING

Karin Gustavsson har specialiserat sig på att hjälpa människor åtgärda obalanser i hållning och rörelsemönster och jobbar som Postural tränare (Optimum-metoden) samt Rörelsetränare (Walkfeeling / Runfeeling).

En kropp i balans kan hjälpa dig med tex:

Värk nacke / skuldra / bröstrygg
Axelbesvär
Migrän, spännings-huvudvärk
Generell överrörlighet
Ländryggsbesvär
Stelhet
Återkommande ryggskott
Knäproblem (ex. löparknä, hopparknä, knäartros)
Gubbvad, hälsenebesvär, hälsporre, hallux valgus

TJÄNSTER

Kostnadsfri hållnings- och rörelseanalys:

Är du nyfiken på postural träning/rörelseträning och om det finns något i din hållning eller rörelse som påverkar dig negativt? Då är du välkommen på en kostnadsfri analys. Vi diskuterar dina eventuella besvär och du får veta hur din nuvarande hållning och rörelsemönster påverkar din kropp och om det finns något du skulle må bra av att optimera.

Postural träning (Optimum-metoden):
Postural träning går ut på att återställa muskulär balans inifrån och ut på ett helt nytt sätt och med en ny typ av övningar än traditionell rehab. Genom att se till hela kroppens funktion, istället för att jobba symptominriktat, kan kroppen återfå förmågan att fördela den belastning den utsätts för på rätt sätt.

Så går det till:
Besöket inleds med ett samtal om din nuvarande status. Därefter görs en hållnings- och funktionsanalys som ligger till grund för ett skräddarsytt träningsprogram (vid behov görs även behandlingar). Du får en genomgång av träningsprogrammet och alla övningar för att säkerställa att du kan genomföra dem på korrekt sätt. Träningsprogrammet får du sedan digitalt via mail och tränar enligt det (minst tre gånger per vecka) under 3-4 veckor. Därefter brukar det vara lämpligt att boka ytterligare ett besök för ny funktionsanalys och uppdatering av träningsprogrammet. I snitt brukar det krävas ca 4 besök innan önskat resultat uppnåtts.


Rörelseträning (Walkfeeling / Runfeeling):

Rörelseträning handlar om att bli medveten om sitt rörelsemönster och lära in ett mer naturligt och skonsamt sätt att stå, gå och röra sig.

Så går det till:
Tillsammans identifierar vi ovanor i din rörelse och du får hjälp förstå hur du kan röra dig på ett mer skonsamt och effektivt sätt. Du får också en genomgång av några få enkla övningar som kan hjälpa dig att få ännu snabbare effekt av rörelseträningen.
Genom att sedan ständigt vara medveten om det du lärt dig under besöket, och göra de övningar vi kommit överens om regelbundet, hjälper du kroppen att vänja sig vid det nya rörelsemönstret. Det tar tid att ändra sina vanor så du bör räkna med minst 4-5 besök för att ge kroppen en god chans att befästa sitt nya rörelsemönster.

Massage & IR-behandling:

Karin erbjuder även svensk klassisk massage samt IR-behandling. Läs mer om det genom att klicka här.

MER OM KARIN

Karin Gustafsson Postural Träning Actimera
Karin har en bakgrund som gruppträningsinstruktör och ett stort intresse för rörelse och hälsa. För cirka tio år sedan började ryggvärk, återkommande ryggskott och ett knä besvära. TIll slut var det så illa att hon i princip helt fick sluta träna och sökandet efter en lösning började. Karin provade allt från massage, till naprapati och sjukgymnastik men inget hjälpte mer än bara för stunden. Läkare skickade henne på magnetröntgen, men det visade inget större fel. Det var först när hon kom i kontakt med postural träning och Optimum-metoden som hon förstod att besvären var hållningsrelaterade. När hon tränat postural träning i ett antal månader var hon mycket bättre och nyfikenheten för denna nya typ av rehab hade väckts. Hon utbildade sig till Postural tränare och startade kort därefter eget för att själv kunna hjälpa andra. Drygt ett år senare utbildade hon sig även till Rörelsetränare och jobbade drygt ett år som coach på Walkfeeling och Runfeeling rörelsecenter i Mölndal. Nu är hon återigen egen och finns på plats på Actimera för att bidra med sin kompetens.
POSTURAL TRÄNING & RÖRELSETRÄNING

BOKNING

chevron-downmenu-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram